CODE ORANJE: Britte Top

door | 26 apr, 2023 | Code Oranje | 0 Reacties

“Het moet een boekwerk worden waar je een jaar naartoe werkt. Daarvoor maak je foto’s en doe je interviews. We hopen dat het wel een flink stukje werk wordt. Vandaar de nieuwe commissie.” De woorden van Ivo Spijkers anno mei 2021. De vierde commissie van Waltertje werd tijdens de halfjaarlijkse ALV van bestuur Spijkers in het leven geroepen. De woorden zijn inmiddels werkelijkheid geworden. Look how far we’ve come!

Het is alweer april 2023 en we zijn alweer een tijdje op weg binnen dit school- en Waltertje jaar. Hoewel de tijd vliegt, wordt er achter de schermen hard gewerkt. Alle commissies van Waltertje staan bekend om hun harde inzet en de toffe uitkomsten hiervan. Zo kennen we de uitzendingen van Uitgelicht, de content van de communicatiecommissie, de feesten van de activiteitencommissie en sinds vorig jaar ook het jaarboek van de jaarboekcommissie. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik het voorzitterschap van Kimberly overnam, maar het enthousiasme en de motivatie zijn er zeker niet minder op geworden.

Voor de mensen die mij niet kennen: mijn naam is Britte Top. Zoals genoemd ben ik al een tijdje voorzitter van de jaarboekcommissie, maar dit is niet mijn eerste functie binnen Waltertje. Ik heb in het verleden al twee bestuursjaren gedraaid en ben ook al op menig introductie als crew te vinden geweest. Alhoewel mijn studieroute misschien niet helemaal volgens het curriculum verloopt en ik inmiddels in mijn vijfde studiejaar zit, ben ik erg dankbaar voor de extra tijd die ik daardoor binnen onze prachtige vereniging mag spenderen. Zo ook als tweede voorzitter van deze mooie commissie.

Vorig jaar hebben we het eerste jaar als commissie gedraaid met als kers op de taart de eerste versie van het (toch wel prachtige) Waltertje jaarboek. Met een kleine bevrouwing hebben we keihard gewerkt om er iets moois van te maken en volgens mij is dat toch echt wel heel goed gelukt. We hebben een goede basis gelegd voor de komende jaren en zijn hier dit jaar met veel enthousiasme en vertrouwen mee van start gegaan. Met een groep van enthousiaste eerste- en ouderejaars vormen we een mooie groep mensen dat het Waltertje hart heel goed belichaamt.

We fotograferen op de feesten, maken jaarboekfoto’s, ontwerpen de pagina’s en zijn daartussen bezig met het bedenken van nieuwe, creatieve ideeën om dit jaarboek nóg mooier te maken. Je ziet ons misschien niet veel, maar zoals ik altijd zeg: op de achtergrond zijn we echt keihard bezig. Zo willen we voor jullie als leden de mooiste visuele samenvatting van dit jaar maken.

Met een fulltime stage ernaast ga ik niet zeggen dat het weinig voorstelt om in de tussentijd voorzitter te zijn van een commissie. Het vergt tijd en energie, maar het is elke minuut waard als ik een keer in de twee weken weer vergader met mijn leuke, enthousiaste groep mensen van wie ik alle tijd en energie 100% terugkrijg. Iedereen is super leergierig en wil bij alles helpen; een groep waar ik echt super dankbaar voor ben.

Maar: aan alle dingen komen een eind. Dit betekent dat dit mijn eerste, maar ook mijn laatste Code Oranje zal zijn. Binnenkort gaat het overdrachtsproces van start met mijn opvolger, maar wie dat is, houd ik voor nu nog even geheim 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *