CODE ORANJE: Isabelle Bevers

door | 3 jul, 2023 | Code Grijs | 0 Reacties

“Ook vandaag was een leuke dag. Ik ben gevraagd of ik bij de activiteitencommissie wil, maar ik kijk even of dat iets voor mij is.” Zo appte ik tijdens de intro naar mijn ouders over een commissie waar ik niet veel van wist. Ik wilde wel bij een actiecomvergadering kijken, maar eigenlijk alleen omdat andere meiden uit mijn introgroepje dat ook deden. Al bij de eerste vergadering had ik door waar ik onderdeel van was geworden: de leukste commissie van Waltertje. In mijn ogen dan.

Na een aantal maanden bij de commissie bleef mijn liefde maar groeien voor alles wat de actiecom mij heeft gegeven. Door de commissie heb ik vrienden gemaakt, mijn huisgenoot leren kennen en heb ik mogen helpen met de meest toffe evenementen neerzetten. Dat is nog steeds iets waar ik ongelofelijk dankbaar voor ben. Toen Ryan aankondigde te stoppen wist ik niet zeker wat ik wilde, voorzitter zijn leek me tof, maar ik was nog zo nieuw. Uiteindelijk toch maar gedaan, want zo een kans krijg je niet snel.

Ik zit natuurlijk pas in mijn eerste jaar van de opleiding. Ik had hierdoor, toen ik begon in maart, nog geen idee wat me te wachten stond. Ik kreeg veel tips van iedereen om me heen en er werd veel aan me gevraagd: “Hoe wil je het doen? Zoals Helen of Ryan?” Mijn antwoord was altijd: “Ik doe het zoals mezelf. Ik ga op mijn eigen manier ontdekken en uitvogelen hoe ik dit ga doen.” Uiteraard kon ik het niet zelf. De eerste periode heb ik de commissie wekelijks om hulp gevraagd en heb ik Grady denk ik wel dagelijks lastiggevallen. Fouten zijn er nog altijd, maar na twee maanden wist ik de basics.

Als actiecom gingen we weer de gekke kant op en uitdagingen opzoeken. Waltertje in Concert was voor ons als actiecom daar een mooi voorbeeld van. Waltertje in Concert was een échte traditie, maar de laatste editie was vóór corona. Niemand kon ons vertellen hoe dit georganiseerd werd. Na ongelofelijke inzet van de commissie, het Gilde en alle andere betrokkenen, was het een prachtige avond met een volle hoofdbar!

Volgend jaar willen we dit natuurlijk voortzetten. We willen onszelf blijven uitdagen en dingen blijven doen waarvan we geen idee hebben hoe. Er staat al genoeg geks op de planning voor volgend jaar en wij kunnen niet wachten om de nieuwe eerstejaars na de intro te verwelkomen in onze commissie. We gaan er samen ook volgend jaar weer een prachtig jaar van maken met onvergetelijke evenementen.

Als ik terug denk aan het feit dat ik twijfelde kan ik me niet voorstellen wat ik had gemist als ik het niet gedaan had. Ik had nooit een ongelofelijk fijne band gehad met Grady. Ik had nooit tijdens vergaderingen de slappe lach met Britte gehad. Ik had nooit samen met Willem kunnen ontdekken hoe het is om voorzitter te zijn. Ik had nooit thee-sessies gehad met Kyra. En waar ik het meest dankbaar voor ben: ik had, als ik geen voorzitter was geworden, nooit iedereen van de actiecom op zo een prachtige manier leren kennen. Alle leden van de commissie, stuk voor stuk, zijn prachtige mensen en ik ben heel dankbaar dat ik met ze om mag gaan. Hopelijk mag ik dit nog lang blijven doen en wordt volgend jaar net zo geweldig als de afgelopen maanden. Nu eerst even vakantie, maar ik zie jullie allemaal op de afterintro!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *