CODE ROOD: Kyra als Internus

door | 13 jul, 2023 | Code Rood | 0 Reacties

Lieve leden,

Het schooljaar is alweer bijna voorbij en wat is het snel gegaan. In november mocht ik als externus het stokje overdragen aan Jiske, om zelf een nieuwe functie te gaan bekleden: internus. Een functie die me ontzettend goed is bevallen. Het vergaderen met alle commissies en de voorzitters is bovenal gezellig en doordat ik de commissieleden zo vaak zie, heb ik ook het idee dat ik hen steeds beter leer kennen. Na een jaar bezig te zijn geweest met alles wat zich buiten Waltertje afspeelt, is het heerlijk om zo actief met de interne zaken van de vereniging bezig te zijn.

We hebben als bestuur al het één en ander georganiseerd dit jaar en er komen ook nog andere, grotere projecten aan. De liftwedstrijd is bijna daar en hier heb ik uiteraard superveel zin in. Zelfs als ik zou willen, zou ik jullie daar echter nog weinig over kunnen vertellen, omdat ik zelf meedoe (shout-out naar mijn teamgenoten, Fabienne en Ryan). Alles wat ik weet is dat mijn medebestuursleden erg hard hebben gewerkt om alles op poten te zetten.

Ook zijn we druk bezig met het organiseren van de Waltertje-weken, die begin komend schooljaar zullen zijn. Een week lang steken we elke dag de koppen bij elkaar om ervoor te zorgen dat alles geregeld is nog voordat het volgende schooljaar begint. Er staat van alles gepland, maar dat is allemaal nog een verrassing. Het wordt in ieder geval een fantastisch begin van het nieuwe schooljaar!

Natuurlijk komt ook de introductie er weer aan. Een belangrijke voor mij, want dit wordt, als het goed is, mijn allerlaatste intro *cue Sweet Goodbyes van Krezip*. Ook dit jaar mogen wij weer met een kersverse generatie kids plaatsje H onveilig gaan maken. De eerste voorbereidingsweek en de eerste crewbriefing zitten erop, maar in augustus volgen deze allebei nog een keer, zodat we alle puntjes nog op de i kunnen zetten.

Niet alleen wij zijn druk geweest de afgelopen tijd. Ook onze nieuwe vertrouwenspersonen, Joep en Yoka, hebben veel tijd en energie in de vereniging gestoken. Iets waar wij, uiteraard, ontzettend dankbaar voor zijn. Vanaf het moment dat ik lid werd van de vereniging, heb ik me hier enorm thuis gevoeld. Ik werd warm ontvangen en heb over de jaren heen hele lieve vrienden gemaakt. Mijn doel toen ik het bestuur in ging was dan ook om alle leden de fijne ervaringen te geven die ik ook heb gehad, een home away from home en een hechte vriendengroep. Het is altijd leuk om van mensen te horen dat ze zich op hun plek voelen in de vereniging, maar dat is helaas niet altijd het geval. Het kan aan allerlei dingen liggen dat mensen zich niet veilig of comfortabel voelen en we zijn samen met de vertrouwenspersonen bezig met hoe we dat kunnen verhelpen. We zullen altijd streven naar een vereniging waar iedereen zich op zijn plek voelt.

Ik haal erg veel plezier uit mijn functie en ik zet me graag voor de volle 100% in voor de vereniging. Toch heb ik, samen met de rest van het bestuur, besloten wegens persoonlijke omstandigheden één van de vier commissies af te staan aan iemand anders. Na veel overleg hebben we besloten dat dit de activiteitencommissie zou worden en dat Indy deze van mij gaat overnemen. Uiteraard vind ik dit erg jammer, maar dit is voor mijzelf én voor de vereniging op dit moment de beste keuze. Ik hou van Waltertje en al haar commissies en daarom vind ik ook dat iedere commissie het verdient om de volledige toewijding van het bestuur te krijgen. Iets wat ik op dit moment niet altijd in staat ben om aan alle vier de commissies tegelijk te bieden. Ik ben dankbaar dat Indy dit deel van mijn taak wil overnemen en weet zeker dat we nu als bestuur alle commissies de aandacht kunnen geven waar zij recht op hebben.

Mijn liefde voor Waltertje is na vier jaar bij de vereniging en bijna twee jaar in het bestuur nog altijd niet vervaagd. Ik heb de vereniging mogen zien veranderen, groeien en opbloeien en ik heb niets behalve goede hoop voor de toekomst. Er liggen ongetwijfeld mooie dingen in het verschiet.

Ik hou van jullie.

Liefs,

Kyra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *