UITGEKATERD: Lustrumfestival

door | 14 okt, 2023 | Uitgekaterd | 0 Reacties

Door: Mandy van den Hoeven

Afgelopen woensdag 27 september vierden we érg uitgebreid het 40-jarig bestaan van Waltertje ( en de opleiding), en ja, je las het goed, 40 jaar! Na lang zwoegen over hoe dit fenomeen gevierd moest worden, werd het uiteindelijk toch werkelijkheid. Iedereen werd al lekker gemaakt met invulling van deze bijzondere dag en oh ja er zou ook een special guest komen, maar wie? Dat lees je later! 

De voorbereidingen begonnen al vroeg, want voorbereiding is het halve werk. Hedon werd mooi gemaakt zoals wij het graag zouden zien en vanaf 12:30 was iedereen welkom om deze veertig jaar te vieren. Het eerste wat alle aandacht trok waren de jaarboeken. Elk Waltertjelid van jong tot oud zag je zoeken naar Britte. ‘Heb je al betaald?’ Zo ja, dan kon je gelijk je boek in handen nemen. Vervolgens werden de pennen nog net niet naar je hoofd geslingerd met de vraag: ‘wil je ook in mijn boek schrijven?’ Uiteindelijk kon dit natuurlijk niet de hele dag zo gaan en begonnen de Schuttevaerders, met als zanger Kilian van Schaik (in zijn introshirt), hun beste nummers te spelen. Ze trokken iedereen mee naar dit prachtige Waltertjepodium. 

Vervolgens was het tijd voor het debat. VVD nam het op tegen de ChristenUnie. Onder leiding van Rowan gingen ze de stellingen langs. Ondanks dat de VVD met een aantal scherpe opmerkingen kwam, was Rowan toch de sterkste in het debat, omdat hij de discussie heel goed spannend wist te houden!.  

Uiteindelijk was het tijd voor wat luchtigheid en begon de pubquiz die door de actiecommissie prachtig in elkaar was gezet. Het beste duo die je maar kan verzinnen begonnen dit te presenteren en de sfeer zat er gelijk in, door wie kan het ook anders; Indy Roozendal en Isabelle Bevers! Van juice vragen tot aan: ‘hoe heette nou ook alweer die toren in Zwolle?’ Alles kwam voorbij en uiteindelijk won team LFC Irons, ook wel 

Het werd het wel heel veel van het goede en het serieuze mocht wel weer wat toetreden. De eerste gastspreker Jaap van Deurzen kwam het grote podium op en iedereen was gelijk verkocht. Je hoorde om je heen: ‘wie is dit eigenlijk,’ maar na wat verhalen over zijn carrière viel toch het kwartje en zag je de verwarring ingewisseld worden voor verwondering. Van luchtige items over daten met vrouwen op een oudere leeftijd tot de massamoord op het eiland Utoya, alles heeft hij gezien en met deze indrukwekkende verhalen hield hij de aandacht van de studenten stevig vast.  

De pauze werd ingelast en iedereen kon zijn/haar biertje laten tappen, een Mars pakken of zijn jaarboek laten vol kladderen door de medestudenten, om naar de volgende gastspreker te luisteren. Nu was het Sander van Hoorn die zijn verhalen als onder andere correspondent deed vermoeden alsof hij de beste baan had, wat hij ook daadwerkelijk zelf zij. Jonatan en Mart stelden uitstekende vragen en lieten Sander goed nadenken over zijn antwoorden. Vervolgens was het ook hier de aan de studenten om de interviewhouding over te nemen, en vroegen hem van alles.  

Uiteindelijk werd het toch echt tijd om alle serieuze zaken links te laten liggen en te feesten tot je niet meer kon. Het dubbel W feest werd afgetrapt met beerpong onder de prachtige Nederlandse hitjes. Iedereen werd versierd met hoedjes tot aan oranje slingers en het dak ging eraf. Maar nu…de special guest! Hoe kan het ook anders, Wimmie Bouma!! Ook als je hem niet kende, kon je het niet veroorloven om stil te staan bij zijn prachtige zangkunsten. Van Serena die mee mocht dansen op het podium tot aan de polonaise, elke hoek van de zaal werd benut. Het feest ging nog lang door en iedereen ging voldaan met misschien iets te veel alcohol in zijn/haar systeem naar huis in of buiten Zwolle.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *