CODE ROOD: Afscheid Marije, Rowan, Kyra en Jonatan

door | 13 nov, 2023 | Code Rood | 0 Reacties

Lieve leden, 

Het jaar voor bestuur McGivern zit er bijna op. Dat betekent dat Jonatan, Rowan, Kyra en Marije uit het bestuur stappen en plaatsmaken voor kersverse bestuursleden. In deze twee jaren hebben we veel mogen leren en doen. Al met al hopen we dat we ons doel bereikt hebben: om Waltertje een stukje mooier te hebben gemaakt. 

Marije

“Ik open de vergadering om 19.07”, sprak Jonatan. En dat was de start van mijn functie als secretaris. Het was de eerste dinsdag na de ALV, ik ging voor de eerste keer notuleren. We zaten met zijn zevenen om een tafel in een vergaderzaal bij Het Vliegende Paard, klaar om te vergaderen. Na een aantal agendapunten te hebben besproken namen we de jaarplanning door: het gala, de intro, evaluaties… Alles leek behoorlijk ver weg, maar steeds kwamen we een stukje dichterbij. 

Het voelde als een seconde later toen we het nieuwe jaar besproken. De koers, de functies, de nieuwe bestuursleden; stukje bij beetje vormde het nieuwe bestuursjaar zich. Het lijkt allemaal veel te snel voorbij te zijn gegaan.

Als ik erop terugkijk heb ik zo veel geleerd. De evenementen die zijn neergezet, de nieuwe eerstejaars die erbij zijn gekomen, de plannen die zijn uitgevoerd; alles door uren vergaderen, brainstormen en organiseren. Ik ben ongelooflijk trots op mijn medebestuursleden en wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. 

“Ik sluit de vergadering om 3.00”, zal Jonatan zeggen tijdens de ALV. Dat zal het einde zijn van mijn functie als secretaris. Ik zal voor de laatste keer notuleren. Ik ga het heel veel missen, maar het is tijd om het stokje (of de laptop) over te dragen aan de volgende secretaris. Gelukkig hoef ik Waltertje niet te missen, want jullie zijn nog lang niet van mij af!

Rowan

Ik heb lang nagedacht over wat ik in mijn afscheids-Code Rood zou schrijven. Ik sluit op 15 november niet alleen twee bestuursjaren, maar ook vijf jaar Waltertje-lidmaatschap af. De conclusie is dat zoiets niet in een paar alinea’s te omschrijven is. 

Op de intro van 2018 maakte ik dankzij Waltertje vrienden waar ik vandaag de dag nog op kan bouwen. Ik had het in het begin erg moeilijk, zowel met studeren als alles daarnaast. Bij mijn Waltertje-vrienden kon ik terecht. Juist omdat ik toen leerde hoeveel kracht je kunt halen uit het gezelschap dat de vereniging biedt, ben ik actief bezig gegaan voor Waltertje.

Als internus in Bestuur Götte en als vicevoorzitter in Bestuur McGivern heb ik keer op keer van binnenuit mogen meemaken hoe bijzonder deze club is. Het bestuur is voor mij een unieke ervaring geweest die iedere vergadering en ieder uur hard werken waard was. Ik hoop jullie allen nog dikwijls te ontmoeten. 

Kyra

De ALV in 2021, waarop ik voor de eerste keer werd ingestemd als bestuurslid, lijkt eeuwen geleden. De afgelopen twee jaar is Waltertje mijn hele leven geworden. Mijn huisgenoten kunnen beamen dat ik vrijwel nergens anders meer over praatte, of tijd voor had. Maar wat voor twee jaren zijn dat geweest! Ik heb mezelf mogen ontplooien op een manier die ik nooit had kunnen bedenken en banden gesmeed die ik mijn hele leven zal koesteren. 

Op 17-jarige leeftijd leerde ik Waltertje kennen, een vereniging die mij met open armen ontving en mij een plek gaf waar ik me thuis kon voelen en mezelf mocht zijn. Waltertje is veel meer dan een studievereniging voor mij. Het is een vriendengroep, een familie en een toevluchtsoord.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Waltertje weer heb mogen zien opbloeien van dichtbij. Met zoveel nieuwe leden en (gelukkig) ook nog wat oude vertrouwde gezichten, is Waltertje ook voor een hele nieuwe lading journalistiekstudenten een thuis geworden. Komend jaar wordt mijn laatste jaar bij Waltertje en ik ga heerlijk van mijn pensioen genieten. Ik kan niet wachten om te zien wat het volgende bestuur gaat doen en wat er nog voor deze prachtige vereniging in het verschiet ligt. 

Jonatan
En toen was het ineens klaar. Mijn twee jaren in het bestuur zitten erop. Ze zijn voorbijgevlogen. Ik heb het waanzinnig naar mijn zin gehad. Met pijn in het hart draag ik het stokje over. Het voelt toch een beetje alsof je je kindje moet afstaan. Maar als ik het dan toch moet afstaan, dan maar aan de onmetelijke powerhouses die het kandidaat bestuur vormen. Want wat mogen we onszelf gelukkig prijzen met deze zeven toppers. 

Daarnaast heb ik het privilege om Waltertje op een nieuwe manier te leren kennen. Ik ben namelijk meteen in mijn eerste jaar het bestuur in gegaan en dus heb ik Waltertje nauwelijks meegekregen als lid. Het zal even wennen worden, maar ik kijk er naar uit om met een nieuwe bril op te kijken naar de vereniging. Weg ben ik in ieder geval nog niet, want daarvoor is Waltertje me veel te dierbaar.

Tot slot willen wij gezamenlijk onze dank uitspreken aan Waltertje. Dank voor jullie vertrouwen in ons, dank voor jullie betrokkenheid en bovenal dank voor jullie plezier en enthousiasme. Jullie hebben onze energie steevast dubbel en dwars teruggegeven.
We hebben onvergetelijke ervaringen en herinneringen opgedaan, daarvoor blijven we Waltertje altijd dankbaar.


Het aankomende bestuur willen wij een heel mooi bestuursjaar toewensen. We hebben alle vertrouwen in jullie en we kijken uit naar al het moois wat jullie ongetwijfeld gaan neerzetten. 

Tot snel!

Liefs,
Kyra, Marije, Rowan en Jonatan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *