GOES GLOBAL: Myrthe in Frankrijk

door | 28 jan, 2024 | Waltertje goes Global | 0 Reacties

Door: Michiel Alberts

Bonjour! Mijn naam is Myrthe van den Tweel. Ik doe op dit moment mijn minor Amerikaanse geschiedenis, Britse beschaving, Frans en Duits vanuit Angers, Frankrijk. Ik wilde heel graag in Frankrijk gaan studeren, want het is mijn droom om correspondent in Frankrijk te worden. Ik hou van de Franse taal, de mensen en het is ook nog eens een prachtig land. Ik had ook de mogelijkheid om verspreid over het semester verschillende steden te bezoeken. Zo ben ik naar Nantes, Rennes, Tours, Le Mont-Saint-Michel en Saumur geweest.

In Nederland woonde ik nog bij mijn ouders, maar hier woon ik op mezelf. Ik vind het heerlijk dat ik gewoon zelf kan bepalen wat ik doe, wanneer ik iets doe en mezelf tegen niemand hoef te verantwoorden waarom ik bepaalde keuzes maak. Op de campus is er een restaurant waar je voor €3,30 een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht geserveerd krijgt. Ideaal! Ik moet wel zeggen dat ik daardoor nog niet heel goed kan koken.

Aan de Franse keuken kan ik wel wennen. Ze hebben hier heerlijke croissants, pains au chocolat, baguettes, éclairs en crêpes. Toch mis ik wel wat Nederlandse specialiteiten zoals pepernoten, Calvé pindakaas en Douwe Egberts koffie. Weet je wat ik ook echt mis? Een frikadel speciaal en een patatje met mayonaise!

Er zijn hier zoveel leuke dingen te doen! Op maandagavond ben ik aan het leren stijldansen. Ik had dat nog nooit gedaan, maar ik heb er heel veel plezier in. Ik kan nu de chachacha, de Engelse wals, de Weense wals, de quickstep en de rumba dansen. Op woensdagavond zit ik bij een loopgroep, net zoals ik dat in Nederland deed. Ik ben daar de enige internationale student, dus ik leer daar ook goed Frans spreken.

De minor zelf vind ik erg interessant, met name Amerikaanse geschiedenis. Ik wist daar nog helemaal niets van af en het is altijd leuk om wat nieuws te leren. Ik heb hier vrienden gemaakt van over de hele wereld, dat is echt super gaaf! Al met al kun je wel stellen dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb.

À bientôt! Myrthe

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *