CODE GRIJS: Willem Bleijenburg

door | 29 mei, 2024 | Code Grijs | 0 Reacties

Oh wauw, ik moet duidelijk wat vaker mijn e-mails checken.

Maar ja, top! Heel fijn om te horen dat ik erbij zit en ik heb er erg veel zin in 🙂

Mijn nummer is 06-

Vriendelijke groeten (en nog excuses voor de late reactie),

Willem

Dit schreef ik een week nadat ik gemaild was met het nieuws dat ik bij Uitgelicht mocht komen. Toen wist ik duidelijk nog niet wat voor impact dat mailtje op mij zou hebben. Ik had niet verwacht dat ze me zouden kiezen en was er wel oké mee toen ik niets van ze hoorde. ‘Ze zullen me vast vergeten zijn te bellen,’ dacht ik, maar ik was gewoon vergeten mijn telefoonnummer te geven. Vandaar dat ik geen belletje maar een mailtje kreeg, een mailtje dat ik bijna niet gelezen had. Nu ben ik een jaar lang voorzitter geweest van deze commissie. Dat had niemand verwacht, ikzelf in ieder geval niet.

Het mocht eigenlijk ook helemaal niet, voorzitter worden. Ik mocht eigenlijk niet eens nog een jaar bij Uitgelicht zitten. Uitgelicht is voor eerste- en tweedejaars studenten, dus mag je maar twee jaar bij Uitgelicht zitten. Toen ik vorig jaar hoorde dat je je aan kon melden voor voorzitter, wilde ik dit graag doen, maar kreeg ik al snel te horen dat dat niet kon, want ik zat er al te lang bij. Daar legde ik mij dan bij neer,

tot de vergadering na de uitzending met Sinan Can. Tijdens die uitzending had ik mijn hele draaiboek volgekliederd met aantekeningen: die deed dit goed, die deed dat goed, dit kon beter, dat kon misschien de volgende keer zo. Bij de vergadering werd me gevraagd wat ik van de uitzending vond. Gelukkig had ik dat draaiboek nog in mijn tas zitten. Ik pakte het erbij en nam de regie. Ik ben heel benieuwd hoe ik toen overkwam bij de rest van het team, waarschijnlijk als een wijsneus, een tryhard, maar ja, ik had duidelijk gemaakt dat ik Uitgelicht best serieus nam. Later die avond kreeg ik te horen dat ik me toch wel aan zou kunnen melden voor de rol van voorzitter, en dat had ik toen zo snel als ik kon gedaan.

Ik was het geworden. Ik lag op de bank en werd gebeld: ‘Je bent de nieuwe voorzitter van Uitgelicht!’ Toen wist ik opnieuw nog niet zo goed wat me te wachten stond, en ik heb eigenlijk geen flauw idee wat ik nu doe, wat ik heb gedaan en hoe het kan dat ik hier straks klaar mee ben. Ik heb er heel veel van geleerd, heel veel plezier gehad en de eer gehad om een commissie voor te zitten die voor altijd ergens in mijn hart zal zitten, waar ik, zolang ik op deze opleiding zit (en misschien wel langer), bij elke uitzending in het publiek zal zitten. Dan kijk ik met trots naar wat ze neerzetten en word ik vast een beetje jaloers, omdat ik er dan geen onderdeel meer van ben.

Je kan de Willem wel uit Uitgelicht halen, maar je kan Uitgelicht niet uit de Willem halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *