Dat we ons moeten voorbereiden op een toekomst als freelancer weten we. Wat we niet weten, is hoe we dat in hemelsnaam moeten aanpakken.

Het medialandschap is drastisch veranderd. En dat vaste banen voor ons als journalisten in spé schaars goed zijn, is ons inmiddels vaak genoeg op het hart gedrukt. Menig student journalistiek dwaalt al af bij het horen van de termen ‘KvK’ of ‘ZZP’. Freelancen is de toekomst, dus daar hoeven we ons nú niet druk om te maken, toch?

Tot je straks met je kersverse diploma onder de arm voor de laatste keer de trappen van gebouw X afloopt. Niet wetend waarheen precies. Als je wilt voorkomen dat je na de opleiding volledig verzand bent in onkunde omdat je over freelancen nooit na wilde denken, dan hebben wij iets leuks voor je: Het Freelanceloket.

Het Freelanceloket is er voor ons, studenten journalistiek, die tijdens hun studie ervaring willen opdoen met freelancen, zonder al te veel gedoe. Het enige wat je moet doen is even een profiel aanmaken op www.freelanceloket.nl en binnen enkele muisklikken is je eerste freelanceklus een feit. En daar kun je nog geld mee verdienen ook. Ja, écht!

Daarnaast organiseert het Freelanceloket workshops van enkele van de vele kopstukken in de freelancejournalistiek. Hier krijg je antwoord op al je praktische vragen over freelancen (‘krijg ik dan ook een Makro-pas?’) en leer je jezelf als professional te presenteren.

Nieuwsgierig? Of praktisch gezien meer weten? Ga naar www.freelanceloket.nl. Zie je daar!