Onze vereniging

Al ruim 40 jaar is Waltertje trots inwoner van Zwolle. Waltertje zorgt voor alle gezelligheid naast je studie door veel leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Het is vrijblijvend,  goed voor je humeur én je netwerk!

Zo organiseert Waltertje vier ker per jaar ‘Uitgelicht’; ons eigen TV-programma waarin bekende Nederlandse journalisten aanschuiven om te praten over journalistiek, hun leven en studententijd.

Als Waltertje-lid kun je betrokken worden bij de organisatie, want Uitgelicht wordt geheel door studenten georganiseerd! Samen bepalen ze welke gast aanschuift,  waarover er gepraat wordt en hoe de uitzending in elkaar zit. Alles wordt opgenomen en gepost op het internet. Bij Uitgelicht leer je hierdoor in een team van zo’n twintig ouderejaars en eerstejaars studenten razendsnel de kneepjes van het vak.

Tot nu toe schoven onder andere Alberto Stegeman,  Art Rooijakkers en Eva Jinek al aan. Zij werden geïnterviewd door onze eigen journalistiekstudenten!

Behalve dat Waltertje ontzettend houdt van journalistieke activiteiten, biedt Waltertje ook heel veel gezelligheid. Met vele feestjes, borrels, de pubquiz en het grote ‘Gala der Journalistiek’ maak je jouw studententijd een stuk leuker!

Aan de start van je studie maak je al kennis met Waltertje als je nieuwe beste vriend. Want dan neemt Waltertje je mee tijdens je introductieweek. Sinds de oprichting worden elk jaar nieuwe journalisten ondergedompeld in een programma vol met activiteiten waardoor je elkaar en de stad goed leert kennen. Eén waarschuwing: Door deze intro ontstaan vriendschappen voor het leven!

Het leuke van Waltertje is dat je niet eerst hoeft te worden ontgroend. Waltertje is een vrijblijvende studentenvereniging. Dus ben je druk met je studie, dan ga je lekker studeren. Zit je in een rustige periode, dan is er altijd iets leuks om naartoe te gaan!

Waar zit Waltertje?

Vereniging Waltertje
Campus 2-6, 8017 CA
Zwolle